
8 filme teribile pe care Robert Ebert le-a indragit (2)
5. Land of the Lost
Fanii serialului original realizat de Sid si Marty Krofft au stabilit standarde ridicate pentru acest film in 2009. Ei sperau ca vedeta Will Ferrell va reusi sa duca conceptul un nivel mai sus. Din pacate, nu a fost cazul. Nu numai ca are un rating de 26% la Rotten Tomatoes, dar a fost criticat chiar de studioul care l-a lansat.
Ebert a salvat ziua cu recenzia sa de trei stele. A recunoscut chiar ca este un lup singuratic printre criticii de film. “Pe fondul dispretului larg, imi ridic vocea intr-o admiratie singura, oarecum moderata”, a scris el. O parte din dragostea lui pentru film se datoreaza filmului in sine. Un alt lucru, dezvaluit in recenzia sa despre Bewitched, este ca nu stia prea multe despre serial. Prin urmare, a vazut totul cu ochi proaspeti.
4. Anaconda
Anaconda este adesea vazut ca un film „atat de slab incat e bun”. Au fost detestat de critici la lansare. Are un rating de 40% la Rotten Tomatoes si un 37 de la Metacritic. Cu toate acestea, Ebert a acordat filmului trei stele si jumatate din patru. Ebert a afirmat ca „un film de genul„ Anaconda ”poate fi usor mut si prost,” exact asa l-au descris colegii sai critici. Cu toate acestea, Ebert parea sa se bucure cu adevarat de majoritatea aspectelor filmului, inclusiv efectele vizuale „convingatoare”, actoria si productia.
3. Daredevil
Ben Affleck nu a avut prea mult noroc atunci cand a fost vorba de a juca in filme cu supereroi. El a fost amintit pentru rolul lui Batman in doua filme DCU. Cu toate acestea, ar fi trebuit sa realizeze acest lucru fin timp, de vreme ce a fost criticat dur pentru rolul sau ca Matt Murdoch in Daredevil, 2003.
Ebert nu atacat dur filmul sau pe Affleck. De fapt, el a spus: “Filmul este de fapt destul de bun. Sonda, Affleck si Garner au un acting credibil pentru personajele lor, nu exagereaza, li se acorda un dialog semi-particular, se afla intr-un film foarte bun.”
2. The Happening
The Happening este unul dintre cele mai detestate filme de groaza in vremea noastra, adesea foarte degradat pentru povestea sa incoerenta si pentru dialogul stupid (cum ar fi Mark Wahlberg plangand in fata unei plante). Totusi, Ebert a premiat filmul cu trei stele. In mod surprinzator, el parea să-l bucure cu adevarat de film, laudand “peisajul, ritmul realist al actiunii si tonul povestii”, dar si performantele lui Wahlberg si Zooey Deschanel in rolurile principale. Isi asuma corect reactia la adresa filmului, macar („Banuiesc ca voi fi in minoritate laudand acest film. Va fi descris ca fiind gol, neintrerupt, ratacitor”), dar nu ii pasa. Pentru ca lui personal i-a placut. Asta a fost tot ce a contat.
1. Hitman
Nu este un secret faptul ca adaptarile cinematografice ale jocurilor video sunt adesea destul de groaznice, iar Hitman nu este diferit. Criticat pentru scenariul sau lipsit de sens si pentru dialogul oribil, Hitman se afla in prezent la un rating de 15% pe Rotten Tomatoes si 35 pe Metacritic. Ebert recunoaste ca Hitman este un „film mai bun decat [credea] ca ar putea fi”, lăudand relatia dintre 47 si Nika si intriganta politica ruseasca.Il numeste chiar „la limita dintre jocuri video si arta!”.